De zusjes Mulder stellen zich voor!

De zusjes Mulder stellen zich voor!

  • 25/03/2022

Hoi, Ik ben Joyce (rechts) en ik rij al bijna 8 jaar bij wielervereniging Noordwesthoek. Ik ben 2e jaars junior en ik doe aan wielrennen en veldrijden. Bij de jeugd was de ronde van Hasselt altijd het jaarlijkse wielerhoogtepunt en wanneer je nieuweling wordt is dat natuurlijk de Omloop. De Omloop is als klassieker één van de mooiste wedstrijden van jaar en er komen zelfs renners uit het buitenland om aan deze wedstrijd deel te nemen. We rijden met een groot peloton over smalle wegen met vaak veel wind en dat  maakt het ook een heel uitdagende wedstrijd.

Ik kijk altijd heel erg naar de NWO uit. Helaas heb ik nog niet al te beste ervaringen met de wedstrijd. ik ben bij elke NWO tot nu gevallen. Zeker in het begin van de wedstrijd zijn de deelnemers heel erg nerveus en bij de wegversmallingen wil iedereen graag voorin zitten.  Dit jaar hoop ik dat ik mooi voorin mee kan draaien en de wedstrijd succesvol uit te rijden. Het mooie van de omloop is het uitdagende parcours, je rijdt tussen de rietkragen van de Wieden en het is heel goed georganiseerd.


Dit jaar heb ik extra getraind en het parcours goed verkend, Ik het geprobeerd om goed de gevaarlijk punten te weten en vooral hoe ik hier moet rijden. Mijn kracht ligt in de sprint en ik hoop dat het allemaal bij elkaar blijft zodat ik mee kan doen voor een mooie plaats, maar ik verwacht dat het een zware wedstrijd wordt en zeker wanneer er wind staat zal het peloton gaan breken.


Met Naomy hoop ik dan een de goede kant van de breuk te zitten.


Hallo ik ben Naomy, (Links) ik ben 14 jaar. Ik doe aan wielrennen en veldrijden en rij ook al 7 jaar bij WV Noordwesthoek. Samen met Joyce zijn we dit jaar de enige Noordwesthoekers die meedoen aan de Omloop. Samen met Joyce en de leden van Team RDE hebben we de Omloop verkend. Ik heb goed opgelet voor de riskante stukken, gelukkig ken ik de omgeving wel een beetje omdat we hier wel vaker fietsen. Het wordt mijn eerste Klassieker  en ik vind het heel spannend, ik voel ook best een beetje spanning voor deze wedstrijd. Ik denk dat er met hoge snelheden wordt gereden en met een nieuwelingenverzet moet je dan heel hard trappen. Met veel wind gaat alles op een lint en dan wordt het waaierrijden.

Ik heb wel al een trainingswedstrijd gereden en dat ging best hard, dus ik hoop dat ik tussen de junioren en de 2e jaars nieuwelingen een goede wedstrijd kan neerzetten door deze uit te rijden.